gototopgototop
A-
 A 
A+
Open login
Fullmetal Alchemist Brotherhood: Tales of the Master
נכתב ע"י רם קיץ    שישי, 07 מאי 2010 18:30    PDF הדפסה דוא

"אל נא תאמר הנה דרכי האחרונה..."

Fullmetal Alchemist Brotherhood: Tales of the Master

סיפורי גיידן הם תמיד דבר נחמד. הסטוריה של דמויות מרכזיות או אירועים משמעותיים מועברים דרך סיפורים שלמרות שאינם מתקשרים עם קו העלילה הראשי, הם מסבירים הרבה דברים. לקאקאשי היה אחד, לקוד גיאס יהיה אחד, וגם לאיזומי יש אחד; הספיישל החדש שיצא כעת עם ווליום 9 בסדרת האנימה של "Fullmetal Alchemist (כן כן, 'Brotherhood'. כבר מעצבן לכתוב את זה), מספר כיצד היא הפכה מנערה עצבנית וחלשה לעקרת בית עצבנית וחזקה.

איזומי קורטיס, מי שלימים תהפוך להיות הסנסיי של אדוארד, אלפונס וטדי אלריק, ניגשת לזקנצ'יק בפאב ומבקשת ממנו להפוך למתמחה Fullmetal Alchemist Brotherhood Tales of the Masterשלו באלכימיה ואילו זה שולח אותה לשרוד חודש שלם בהרי בריגס. מבולבלת ותוהה מה הקשר בין האימונים האלה לאלכימיה, מנסה איזומי לשרוד בעל כורחה בהרים. אך הרעב, הקור והבדידות חזקים מנפשה השברירית, והיא כמעט מוותרת. מה יהיה מר גורלה? נו, את זה כולנו כבר יודעים.

לא לחינם הסיפור זהה לסיפורם של האחים אלריק, לכשהגיעו להתאמן אצל איזומי והיא שלחה אותם להתבודד חודש שלם על אי. כמובן שאין מה להשוות מבחינת תנאים: איזומי לא רק שהייתה לבד, היא אף נאלצה לשרוד מול קור מקפיא וחיילים של מבצר בריגס הסמוך. ואם זה לא מספיק, המקום שורץ זאבים ודובים כאילו מדובר בספארי ברמת-גן (או בת-ים). כמובן שאני לא שוכח שאד ואל היו בני כמה...? עשר בערך? אבל זה בהחלט מציב את איזומי באור אחר לחלוטין.

אלא שפה לא נגמר הסיפור, ואחרי התלאות שעברה, מהם למדנו כיצד קיבלה את כוחה הצ'אק נוריסי, מגיעים כתוביות הסיום שמספרים לנו כי לסטודיו 4°C היה קשר מסויים עם עבודת האנימציה בפרק (מה שמסביר את האיכות הגבוהה מבדרך-כלל של הפרק). חלקו השני של הספיישל מביא אנקדוטה מעט מופרכת על הפגישה הראשונה בין איזומי לבעלה, בסגנון קומדיית שוג'ו מהסוג הנחות. לא שהסיפור הראשון לא היה מצחיק בפני עצמו, הוא אכן היה, אבל החלק השני הביא עימו מספר משפטים קלאסיים וסצינות שקשה יהיה למחוק מהראש ("סליחה גברת, שכחת את הדוב שלך").

Fullmetal Alchemist Brotherhood: Tales of the Master

הפספוס הרב ביותר שאני מרגיש כלפי הספיישל הוא שלא למדנו כיצד איזומי בכלל למדה את תורת האלכימיה. מלבד זאת, הייתי גם שמח לדעת מדוע מלכתחילה (בחיי, כמה שאני שונא לכתוב את המילה הזאת) היא רצתה ללמוד זאת, ואני בטוח שיש לה סיבה לא פחות טובה מזו של האחים אלריק. נו, לפחות אנחנו יודעים שבניגוד לסדרה הראשונה, הפעם היא לא למדה אלכימיה דרך דמות מיותרת כמו דנטה.

אם להשוות לעלילה של זוג האובות הקודמות, אין בכלל עוררין: "מורשת המאסטר" מעניינת, מצחיקה ועשויה טוב יותר מ-"האלכימאי העיוור" ובטח שגם מ-"אנשים פשוטים". הסיפור של איזומי משתקף היטב עם העתיד לבוא, ובהחלט למדנו משהו חדש על אחת הדמויות האהובות בסדרה. כמו שציינתי לעיל, איכות ההפקה ראויה לשם שינוי למונח "OVA" כי האנימציה והגרפיקה השתדרגו פלאים. אני יותר ממקנא בכל אותם אנשים שהמחשב שלהם מסוגל להריץ את פורמט הבלו-ריי, ואם גם אתם יכולים, לכו גם אתם על הגרסה הזו. 13 דקות שלא הולכות ברגל, רק חבל שהיה קצר כל-כך; מפני שהשאלות הלא פתורות - שאין לי מושג אם יקבלו מענה בהמשך - עשויות להוות חומר עבור ספיישל באורך של שני פרקים לפחות.

הטוב: סוף סוף אובה איכותית של פולמטאל אלכמיסט! סיפור מוצלח, הומור קורע, איכות מצויינת.
הרע: מרגיש מפוספס מבחינת פוטנציאל.
והמכוער: קורטיס? נו באמת. זה לא שם משפחה של עקרת בית מגניבה.

 ציון OK - סביר פלוס

Fullmetal Alchemist Brotherhood: Tales of the Master | אקשן, קומדיה, דרמה, דובים מתים | 13 דקות | 2010 | סטודיו BONES | במאי: יאסוהירו איריאה | יוצרת מקורית: הירומו ארקאווה

לקריאה נוספת:
Fullmetal Alchemist: Blind Alchemist
Fullmetal Alchemist: Simple People

תגובות (11)Add Comment
kingblade
07 במאי, 2010
109.186.188.165
הצבעות: +0
אני אצפה בזה

אבל קודם, אולי כדאי לי לראות את הסדרה עצמה... אני מחכה שזה ייגמר, עד אז יהיה פשוט או יותר חופש ואני אוכל למרתן את כל הסידרה ביומיים-שלושה (כולל הראשונה D; ).

בכל מקרה, תתחדש על השרקן החדש (והשם באמת מתאים XD)

יולי
07 במאי, 2010
109.65.33.126
הצבעות: +0
אוי שיט שכחתי להוריד >_

דחיתי את ההורדה ולגמרי שכחתי שזה יצא....
מזל שהפוסט הזכיר לי XD

DeMon
07 במאי, 2010
85.64.115.206
הצבעות: +0
ובכן

kingblade - כולל הסדרה הישנה ומה שיצא עד כה בסדרה החדשה, יש 106 פרקים + סרט + מספר לא מבוטל של אובות. יש רק עוד 8 שבועות עד שבראדרהוד תסתיים, אז אני מאמין שאתה יכול להתחיל כבר היום עם המרתונים.

יולי - האמת גמני שכחתי לחלוטין מהאובה בשבוע האחרון.

kingblade
07 במאי, 2010
109.186.188.165
הצבעות: +0
ע"פ הערכה גסה שלי

זה יוצא כ44 שעות צפייה. כמו שאמרתי, אני מתכנן למרתן את זה בכמה ימים בחופש XDD
עד אז, אני צריך לעבוד גם על דברים אחרים... בין היתר מנגה משלי XD (אה כן, ובגרויות... אבל זה לא חשוב).

DeMon
07 במאי, 2010
85.64.115.206
הצבעות: +0
..

המ...בהצלחה =/

Chrono
08 במאי, 2010
93.172.185.125
הצבעות: +0
XD

אני מרגיש שאתה כבר מת לסקר את הסדרה ולא יכול לחכות עד שתגמר D:
עבר בקושי שבוע מאז שראיתי את הספיישל הזה וכבר מופיע פה.
הספיישל הזה כן התעלה על הקודמים בקלות אבל משום מה הם לא יוצרים את הספיישלים שיהיו טובים כמו הפרקים בסדרה שמהם אני מודהם כל שבוע מחדש

Sakura-chan
08 במאי, 2010
84.109.28.99
הצבעות: +0
...

באמת ספיישל אדיר XD
וההערה בנוגע לשם קורטיס...
בהתחלה חשבתי שזה איזשהוא עיוות של המילה גנן בהונגרית, אבל אחר כך מסתבר שזה סתם שם מטומטם שהביאו משום מקום XD

DeMon
09 במאי, 2010
85.64.115.206
הצבעות: +0
הו

Chrono - ועוד איך אני מחכה לביקורת המלאה P= כרגע זו הסיבה העיקרית שאני רוצה שהסדרה תסתיים.
Sakura-chan - עכשיו מסקרן אותי איך באמת אומרים גנן בהונגרית.

Ed
17 במאי, 2010
109.67.43.131
הצבעות: +0
מיאו

זה נוראי, אבל שאר הOVA היו חלוקות מהמנגה עצמה וזה פשוט כי לקחו להם את זמן המסך בסידרה המקורית, שזה היה אידיוטי לחבר אותן ככה.

הOVA הזאת, שהיא דווקא פרי מוחם של יוצרי האנימה, הייתה הטובה מבין השלוש פי כמה וכמה והייתה שווה את המאמץ...(לא ניסיתי אפילו את "אלכימי עיוור")

DeMon
17 במאי, 2010
85.64.115.206
הצבעות: +0
לפי הידוע לי

ה-OVA הזו גם היא מבוססת על צ'פטר ספיישל מהמאנגה.

קיטסונה
23 במאי, 2010
87.69.4.233
הצבעות: +0
...

זה קארטיס.

כתוב תגובה
 
 
קטן יותר | גדול יותר
 

busy
עדכון אחרון ( שישי, 07 מאי 2010 15:47 )
 

© כל הזכויות שמורות לרם קיץ והשרקן שלו, בחסות ישראטאקו: פורטל אנימה ומנגה. פרסומת סמויה: בית דפוס בלום דיגיטל, kosher restaurants, ,kosher hotel, ו-kosher. הבלוג מסיר אחריות על כל פגיעה נפשית שכנראה תיגרם בעקבות החשיפה לתכנים. אין לצלם, להעתיק, להפיץ, להקרין, לשהק, לגהק, להשתין, להשחיל מילה ולעשות קנאקים באצבעות ללא רשות הבעלים, עפ"י סעיף 25 ג' בחוק שקר כלשהו משנת תרל"ח. גולשים מעשנים: פינת העישון בבניה. ליצירת קשר כנסו ל-JDate.